Friday, December 31, 2010

Dis 31

Jumaat - pagi ni nak singgah sekolah jep..ambil gambar pendaftaran pelajar ting 1... lepas tu pukul 9 ke PPK check stok tutup tahun... dapat ?? masuyyk... makan pun 2 kali... selesai pukul 11.40. Sempat baring tenghari sebelum gi solat jumaat. Dapat sms ada ahli kariah meninggal di tmn ampang indah. Petang ni lepas asar nak kebumi..kalau ada kesempatan boleh juga iring sampai ke kubur. Tapi kat luar nampak mcm nak hujan... come what may!!!Balik dari masjid kat pukul 3 ... hujan tak turun2 juga. Sementara tunggu masuk waktu asar,layan tengok tv jap. Lepas asar di masjid ingatkan nak ziarah, rupa2nya jenazah dah dikebumikan jam 3 tadi. Balik rumah, layan tengok tv lagi sampai maghrib. Waktu Isyak di masjid..terus ke majlis tahlil - Arwah Ramlah bt Salamah yg tinggal di Taman Ampang Indah.. isteri kepada Sdr Rosli penden Bomba. Balik dah 10 lebih...layan tengok tv lagi.. ONG BAK 1 & 2. Lepas 12 mlm dah tak tahan mata..tak habis tengok .. 1.30 masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, December 30, 2010

Dis 30

Khamis - mesyuarat lagi...unit kokurikulum pulak..nb pun ongumah guna.. jadi melanguk aje le dari 8.30 sampai 12.30... tak dpt nak buat apa. patutnya 1.30 dah boleh balik..tunggu ongumah sampai 3.30. Sampai rumah 4 lebih... layan panggilan dari sekolah.. sempat solat zohor sebelum masuk asar. Bukan diminta tapi keadaan memaksa begitu. Lepas tu layan tengok2 nak baik 2 nb pulak dah bermasalah sampai ke malam. Isyak baru ke masjid sebab lepas tu ada mesyuarat khas d masjid kkb... kempen anti-zina malam esok. Balik rumah dah 10 lebih... nak tengok tv pun tak larat.. nak layan nb pun tak ada mood.. masuk tidur je.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, December 29, 2010

Dis 29

Rabu - hari ni app di hospital Sg Buloh - speech teraphy - the only solution to my vocal cord problem. Tetapi yg hairannya sejak balik dari genting..tekak sakit pasal sejuk.. suara ok sikit hari tu. 2-3 hari ni pun ok gak..sekali sekala je ada gangguan... bila keletihan suara pun letih nak keluar, kot. Kelaur dari rumah pukul 9,..sampai hosp tetpat 10.30.Tunggu tak lama terus didatangi doktor pakar Rozila ..tanya itu ini..test itu ini...set app bulan 1 lagi. Balik dah 12 lebih..baring sampai jam 2. Lepas tu meenghadap NB sampai lewat petang sambil2 tengok tv. Lepas maghrib ke masjid untuk Isyak. Balik NB occupied.. tengok tv ..terlelap depan tv..masuk bilik pukul 12..bebudak memekan lagi main gitar kat kebun. Call polis untuk kali ke4..polis suruh JKKK bertinaak sendiri..jumpa mak bapak bagi nasihat.Ada ka mcm tu? Nak jaga hubungan baik dengan masyarakat.. kerja polis la buat rondaan, bagi nasihat..tak dengar kata tangkap je. Kata nak benteras jenayah... sapa yang menjawab panggilan tu memang tak fikir panjang. Akhirnya lepas 30 minit kereta peronda datang..terus bebudak bersurai ..tapi kedengaran bunyi2 tak puasa hati. Pukul 1 lebih baru telelap mata.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, December 28, 2010

Dis 28

Selasa - Mesyurat lagi hari ni... kurikulum pulak. Dari 8.30 pagi sampai break pukul 10 pagi...biasala perkara rutin. Lepas makan2 berkejar jap ke pejabat JKR jumpa Jurutera sampai 11.30..cari pegawai JPS tak ada sorang pun kat pejabat. Balik ke mesyuarat.. bagi sepatah dua kata berkaitan bestari sebelum mesyuarat berakhir pukul 1. Berkumpul kat kedai Seri Melayu bersama Ameer,Anuar&Rashidi (ARK Dev) sebelum ke pejabat Pegawai Daerah..app pukul 3 sampai pukul 2. Tak ada gangguan boleh segera selesai masalah. Respond baik drp DO..terus ke site di Taman Bukit Bujang.. tengok keadaan bersama SO. Settle semuanya pukul 3.30 ptg..ambil ongumah kat sekolah. Lepas zohor tunggu asar..lepas tu ke btg kali ambil barang dipesan - bateri nb, charger, keyboard usb dan CD. Balik pukul 6.30..relaxs sebelum maghrib..hujan dah mula turun. Ke masjid untuk Isyak .. ada kuliah Us Omar..sambil minum lepas tu sambung sembang sampai 11 mlm...balik masuk tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, December 27, 2010

Dis 27

Isnin - Hari ni mesyuarat guru 1/2011...sedang bermesyaurat lani..habis mesyuarat pukul 1 lebih... tunggu ongumah selesaikan perbincangan bawa kepada 3 ptg. Lepas zohor nak ke btg Kali .. cari bateri nb..tapi sebab orangnya dah ada di KL..minta dia belika aje. lepas asar lepak tengok tv sampai maghrib...isyak di masjid..ada pulak geng tabliq jamu makan nasi lauk ayam kari+cili api.Makan dalam dulang terasa pulak terlebih makan. Lepas tu ke mesy cawangan ..ada makan lagi tapi tak le nak makan banyak sgt...balik dah 12 mlm..terus masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, December 26, 2010

Dis 26

Ahad - minggu akhir bulan akhir 2010 - esok dah mula sibuk dengan mesyuarat urusan sekolah. Untuk hari ini, ada jemputan kahwin nun di Ipoh sana. Anak bekas guru sm3kb dulu..tapi belum tau lagi apa jadinya.. come what may!!!Keluar ke pasar/kedai antara 9-10 pagi. Baru nak buka Nb, dah keluar pulak ke sekolah.. ada majls reunion 92 kat dewan. Minum2,makan2,sembang2..kiraok 1 lagu...bawa ke pukul 4 ptg..baru balik... pertemuan yang lebih bermakna drp yang seblum2nya. Antaranya sampai maghrib layan cerita Casper... dah 2-3 kali disiarkan tapi hari ni baru dapat tengok sepenuhnya. Maghrib.... isyak di masjid..ada kuliah juga..tapi lepas tu terus balik. Nak buat apa tak tau...tak ada mood..duduk depan nb pun tak ada mood...tengok tv jap..pukul 11 masuk tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, December 25, 2010

Dis 25

Sabtu - baru balik dari kuliah Subuh. baru nak buka cerita, dah diminta balik ..singgah beli makanan.. elok juga kalau tidak pasti melalut sampai 9 pagi kot. Hari ni Krismas untuk yang merayakannya. Hari ni ada jemputan kahwin di Dewan Merdeka.. ongumha masih ada lagi briefing kat TM. Hujan masih renyai2 kat luar sana. Rasa macam malas nak keluar dah hari ni. Nak buat kerja-kerja dlm rumah je.. kain baju nak kena basuh - sidai. Anak-anak katanya ada program masing-masing - sorang gi kerja, sorang gi belajar moto - gi sendiri la kot ye - semua dah boleh pandu sendiri.Apa pun.. come what may!!! Dapat habiskan kerja pengkeranian je.. basuh baju pun tak buat sbb hujan tak ada tempat nak sidai. Kereta dua2 keluar... akhirnya kenduri pun tak dapat nak pi. Belah petang rasa nak baring2.. sambil layan cerita hindustan... baru nak lelap dpt berita ada ornag Johor nak datang... balas lawatan la gitu. Lepas asar ke kedai beli barang rumah sikit..bawa ke maghrib. Tengah solat depa sampai ...minum2, makan2, sembang2...lepas isyak bawa pulak di makan di Gamelan - lamanya tunggu pesanan sampai pukul 10 baru dapat makan. Balik pun dah dekat 11 mlm... leyan tv sekejap.Tak jadi la nak ke kenduri marhaban di Tanjak. Kita merancang Tuhan menentukan... terlepas 2 kenduri hari ni. Sebelum 12 mlm..masuk tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, December 24, 2010

Dis 24

Jumaat - tengah memikir apa nak buat bila hari ini. Ada la nak jumpa DO tapi tak set time lagi..pagi ke petang. Come what may!!! Sementara tu dok rumah je menghadap NB ni. Elok dalam pukul 11 ada call dari sekolah - penyelia asrama minta tolong install program. 12.30 ambil anak balik dari kedai dobi - kerja kat situ - Jumaat kat masjid DArul Quran. 2.30 dah keluar semula - anak gi kerja semula, app dengan DO petang ni. Seblum 3 petang dah ada kat Pej Tanah/Daerah. Wakil ARK sampai.. minum2, makan2, sembang2 kat kantin sebelum jumpa DO. Dah tak ada pulak dia, buat app je - cari pegawai2 tanah semua tak ada - adakah budaya kerja Hari Jumaat macam tu.. jam dah 3.30 petang, tak ada sorang pun lelaki kat pejabat - alasan solat Jumaat ke? Habisnya ke pejabat ADO PLB - bincang 1-2 perkara sbelum bergerak untuk jumpa semula pegawai pembangunan MDHS. DAri 4.30 sampai 5.30 baru dapat solusi masalah - kena jumpa Jurutera Daerah JKR pula. Set hari Selasa depan.. dapat ke tak dapat - come what may!!! Balik rumah dah 6 lebih...lepas maghrib ke masjid.. lepas isyak kenduri rumah jiran sebelah. Selesai >10 mlm.. sembang2 lagi luar rumah - isu bas kilang, isu JKP & isu politik negeri. Masuk dah 11 lebih... adjust catatan perjumpaan petang tadi bawa ke 12.30... bebudak memekak lagi kat kebun. Call lagi bilik gerakan..kali ke4 rasanya. Kata pegawainya tak ada kereta nak datang..minta pegawai kat ipd datang. Datang ke idak tak tahu le pulak..pukul 1 dah telelap mata.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, December 23, 2010

Dis 23

Khamis - hari ni ada 1 app dgn Jabatan Pembanguna MDHS... pastu nak hantar maklumat ahli PeBT..lepas tu belum ada plan... come what may!!!! Sebelah pagi ni tak ke mana lagi sbb app tak set ..call kawan tu tak berjawan. Akhirnya pukul 3 baru nak jumpa. Smabil2 buat kerja kat NB ni...duduk bangun buang sampah... buang kompos...sampai masuk waktu zohor.. gi masjid kot2 boleh terserempak dengan ketua kampung.. ada duit yang nak diberi. Pukul 2 dah keluar dari rumah..nampak le 2-3 pelajar sekolah berpakaian lengkap... tak tahu apa sebabnya - settlekan 2-3 perkara - hantar anak ke tempat kerja.. singgah kedai beli kunci rumah (dah rosak lebih 1 bulan tak diganti).. singgah hantar data ahli PeBT...singgah sekolah ambil CD.. pekena mee 2 pinggan.. baru kelaur ke Galeri Seni & Bahasa jumpa pegawai Jabatan Pembangunan MDHS. Balik elok2 nak masuk waktu asar...ke masjid lagi ..tak jumpa juga. Balik dari masjid, ke kebun sekejap..1/2 jam je..tak ada mmod sebab daun2 basah nak bakar tak boleh. Pukul 6 dah masuk... sejukkan badan.. keringkan peluh (ada peluh ka?).. masuk Maghrib.. baru dapat tahu PMR keluar hari ni. Masa kat sekolah tadi pun tak perasan langsung walaupun ada 2-3 ibubapa berurusan di pejabat. Waktu Isyak baru ke masjid sebab lepas tu ada mesyuarat JK. Sebelum tu pekena mee lagi 2 mangkok (kecil je). Lepas mesy..sembang sikit melalut sampai 11.40 mlm. Balik dah nak 12 mlm baru masuk tidur.




http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, December 22, 2010

Dis 22

Selasa - another busy day.. planning hari ni. Jap ni ke MDHS lepas tu PDHS lepas tu PEh PKM..urusan PeBT (Pergerskan Belia Tempatan) nak buat program untuk belia dengan kerjasama ECOKID.. ntah dapat ke idak..come what may!!! 8.30 dah keluar menuju ke MDHS. Selepas menanti 15-20 mint sbb SU punya ada urusan dalaman, masuk bincang2 tetnag perkara berkaitan taman dan isu CF. Lain pulak versi yang diterima berhubung :1. penubuhan JKP - gabungan 7 taman diwakili stiap taman oleh pengerusi Persatuan Penduduk Taman.
ii. CF - utk rumah dan bukan untuk projek keseluruhan boleh dikeluarkan dengan akujanji penduduk tak akan mengadu kepada MDHS sekiranya ada maslaah bernangkit kemudian hari.
iii. Isu bengkel bas di kawasan taman - tidak apa bas besar masuk keluar kawasan taman, tak apa buat bengkel dalam kawasan taman, tak ada untuk letak brapa banyak bas pun dalam kawasan taman - cuma akan disiasat jika ada berlaku pencerobohan di tanah reserve JPS... kalau ada kebenaran pun kira tak apa!!! SU memberi rasional tanpa melihat keadaan sebenar tetapi sekadar membandingkan secara umum ..cth kawasan terbiar diguna untuk menanam pokok digambarkan sebagai kawasan tanaman sayur besar-besaran sampai lori keluar masuk .. jadi bas pun boleh. Ni yang susah kalau bercakap tak pandang belakang!!!
Selesai urusan dengan SU, ke pejabat daerah pulak. ADO tak ada... DO mesyuarat. Jam dah pukul 11 lebih, baik ke pejabat PKM jumpa pengerusi PeBT. Dalam pada tu Harun dari ACO-KID datang nak bagi kertas kerja program PeBT. Sambil minum2, makan2, smebang2, datang pulak Anuar dari ARK (perancangan awal nak jumpa DO bersama2). Bincang punya bincang.. dari hal PeBT beralih kepada hal TDBB.. bawa kepada jam 3.00 petang... hari Jumaat baru nak jumpa DO bila semua dokumen ada di tangan. Balik lepas solat baring sekejap.. bangun solat asar hujan lagi kat luar... kemas2 kerja hasil perbincangan tadi bawa ke maghrib... isyak di masjid.. balik tengok tv..mata pun tak larat dah lagi..masuk tidur 11.15 mlm.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, December 21, 2010

Dis 21

Selasa - no big plans for today... free buat masa ni. Rasa macam nak ke sekolah tapi ada surat2 nak diedarkan. Rasa macam nak ke kebun... kat luar masih hujan. Apa pun ..come what may!!! Menghadap NB daripada lepas Subuh tadi. Semak email.. keluar sekejap hantar surat edaran masjid..masuk balik. Keluar lagi jumpa AMeer kat pejabat Pusat Khidmat Masyarakat di pekan KKB. Bincang2 pasla JKKK. Datang pula pengerusi PeBT (Pegerakan Belia Tempatan) ada peruntukan RM20K nak buat program untuk belia.. Minta tolong carikan ahli untuk JK dia. Rekomen anak sorang ni baru lepas belajar.. belum ada kerja pun. Dah nak selesai bab ni esok. Balik ke rumah dah 5 lebih. Tok tek tok tek...dah masuk maghrib.Lari ke masjid sebab ada kuliah sepatutnya tapi tengok lengang je. Salah set tarikh lagi. Lepas Isyak bincang lagi dengan Ameer & En Razali - pakar bidang hartatanah... sampao 11 lebih Singgah balai raya bukit bujang tengok site... ARK nak sewa buat pejabat. Balik rumah jam 12 lebih sikit. Studi MOU projek Bukit Bujang sampai 1 ..masuk tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, December 20, 2010

Dis 20

Isnin - schedule hari ini berkejar2 la pulak. Awal pagi ni ada app dgn ADO... 11.00 pagi ada paper sampai 12.30.. sambung lagi 2 ptg sampai 4.30 ptg..last paper. ARK Dev pun nak jumpa hari ni..sempat ke idak? come what may!!! Pukul 8 dah keluar dari rumah... sementara tunggu ADO sampai sempat siapkan laporan Kpg Sg Damar.. tepat 8.30 masuk bilik ADO PLB.. bincang2 .. smua dicadangkan diterima. keluar dah 9.30. Nak balik masa singkat je... terus ke SMSM. Sementara tunggu exam mula 11.15, dapat juga siapkan surat2 resignation ahli jkkk. Selesai exam..balik sekejap..gi balik jam 1.45 sampai habis exam 4.00 ptg. Balik memerapkan kat rumah je sbb kat luar hujan. Hajat nak ke kebun belum kesampaian. Bawa ke maghrib... isyak kat masjid..lepas tu NB digunapakai... tengok tv je le..sampai 12 mlm .masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, December 19, 2010

Dis 19

Ahad - Tak ada perancangan untuk hari ini. Tak ada kenduri. Tak ada mesyuarat. Tak ada kerja luar... cuma nak ke pasar. Tapi kalau lepas ni ada yang ajak pi mana-mana tak tau le pulak. Come what may!!! Lepas Subuh..update blog.. gi pasar pukul 10 .. balik menghadap NB buat laporan untuk ADO esok nak jumpa dia. Zohor di masjid..balik mata tak tahan..baring petang sampai jam 6...baring2??? Lepas maghrib sambung lagi sikit kerja ...Isyak di masjid..balik sambung lagi...masuk tidur 12 mlm.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, December 18, 2010

Dis 18

Sabtu - Tanpa dirancang tanpa diduga..semalam teringat ada sambutan hari alam sekitar di bukit beruntung.. teringat pula projek jkkk boleh bagi anak yg tak ada kerja lagi ni untuk uruskan.. call sana call sini...baru dapat jemputan pulak..nak gi la jap ni. Mulanya jam 8... jam 9 boleh la sampai kot.. bab ucapan2 tu tak yah ..nak tengok bahan2nya je. Selain drp tu ada 2 kenduri hari ni...Tmn Ampang Pecah (ajk masjid) dan taman juta (bekas guru sm3kb).Kedua2 kena pergi.. sempat ke? Come what may!!! Bergerak ke program di Bukit Beruntung pukul 8.30.. singgah kat Taman Damai.. sempat juga bincang projek dengan bekas tok penghulu yang usahakan tanaman di kawasan lapang taman tu. Nak bangunkan nursery bawah JKKK. Oukul 9.30 baru menuju ke padang lokasi program.. ucapan dah bermula. Tak kisah pun bukan nak dengar ucapan sangat pun.. Disambut dan diletakkan kat khemah vip.. sambil dengar ucpaan yang kemudian2nya sambil nikmati nasi lemak. Habis masa kat situ sampai 11 lebih. Balik rumah siap untuk ke rumah kenduri...mula2 di Tmn Ampang Pecah..selesai. Pastu ke Taman Juta.. bertembung dengan kawan lama Cikgu Fuad.. bekas Institut Bahasa (senior 1 tahun).. bekas guru di sm3kb tahun 78-80. SAtu-satu khemah kenduri kahwin yang selesa rasanya..walaupun meja tempat duduk sikit sempit tapi ok..khemahnya tinggi tak terasa panas... makanan diletak 3-4 tempat bentuk kereta sorong... tak le jem tampat ambil makanan. Pukul 2.30 dah balik ke rumah.. baring jap sebelum zohor..bangun zohor kul 3..pastu baring balik sampai 6 ptg. Cover dah balik yang tak cukup tidur. Lepas Maghrib baru ke masjid.. rupa2nya ada kuliah ... lepas Isyak ada kenduri tahlil di Tmn Tanjak. Balik 10 lebih... duduk depat nb..tak sedar dah 12 mlm. Masuk tidur je...

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, December 17, 2010

Dis 17

Jumaat - hari ni nak gi Gemas,NS.Buat apa? katanya nak menaguk ikan sawah...ntah la..sorang nak pompuan dah gi kerja sementara kat kedai dobi di pekan kkb. Balik nanti bawa kereta sendiri kot.. charade...masa tu kami kat gemas la ..boleh ke? Well apa nak dikato...come what may!!!cPukul 9.30 keluar dari rumah. Bawa pelan2 je tak lebih 90km... sampai kat rumah Kampung Ulu Ladang di Gemas pukul 1.30. Orang belum habis solat Jumaat lagi. Rumah sapa? lupa pulak nak habaq mai... rumah Ustaz Yusry pensyarah Darul Quran dan penyampai kuliah di MAHAP. Isteri dia guru di SM3KB.. kira kenal 2 2 belah le. Masa sampai Us belum balik..tunggu dia untuk makan tengah hari. Hidangan simple tapi menyelerakan.. kari ikan, sotong kicap, kailan goreng, sambal tumis, ikan goreng. Makan bertambah nasi. Lepas tu tengok2 apa yang ada kat belakang rumah... ayam belanda adam ayam hutan ada, ayam gajah pun ada tapi dah tak ada .. smua dah kena makan... burung unta ada ..dibeli dari kecik, rusa ada dah jinak pun.. kambing ada... mcm zoo la lebih kurang.. tapi smuanya dibela untuk dimakan. Lepas tu bergerak ke sawah padi yang terletak agak jauh juga dari rumah. Asal tujuan nak gi menaguk ikan tapi apakan daya ikan dah kurang... kalau dulu katanya banyaknya ikan kena kuak ikan baru nampak air. Musim menuai baru selesai.. masa tu la suasan meriah kat situ.. ikan main pakai kutip je yang tersesat dalam lopak2 air. Tapi lepas 2-3 minggu ni tinggal anak2 ikan je. Jadi hajat tak kesampaian le. Balik semula ke rumah Us. minum petang ..mee goreng ..kena betul dengan tekak ni.. ala goreng mamak tapi basah. Pukul 7 sebelum masuk maghrib..bergerak untuk pulang dalam hujan lebat.. kena balik juga .. nak kena singgah Kg Baru ambil anak lelaki nak balik KKB.. lagi pulak anak pompuan tinggal kat rumah sorang2. Singgah pulak kat MCD ada pesanan minta beli burger... sampai rumah 12.30 lebih. Bebudak memekak lagi kat kebun..call lagi bilik gerakan tapi jawab sambil lewa lagi..mungkin yang bertugas hari selasa lalu... masuk tidur lepas jam 1..lagi !!!


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, December 16, 2010

Dis 16

Khamis - Sains Sukan...ada juga bebudak kat sek ni ambil kertas tu...tapi tak sampai 1 jam ramai dah siap keluar dewan. Selesai 12.45..sampai rumah dalm hujan lebat pukul 1.30. Tunggu panggilan dari ADO tak sampai2...sambil buat kerja depan NB ni sampai masuk Maghrib..hujan masih turun. Ke masjid ..basa Yassin..makn bubur ashura. pulut kuning & nasi lemak..rezeki rimau lagi. Lepas Isyak nak Bukit Bujang ..tahlil kawan kematian anak kemalangan.. baru tingktan 2.. bekerja mlm di stesen minyak.. kena langgar kereta..meninggal. Sempat bincang sikit dengan Ameer pasal urusan JKKK..balik dah 10 lebih.Check email..11 lebih masuk tidur..bebudak memakak lagi kat kebun. Buat laporan polis sekali lagi..kali ni baru ada tindakan..12.30 kereta peronda datang..bebudak dah belah..macam tau je report dibuat. Masuk tidur dekat jam 1... lagi!!!


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, December 15, 2010

Dis 15

Rabu - rasa tak enak kembali lagi...2-3 hari tidur lambat bangun awal...belum dapat cover balik sebab petang2 pun kerja luar rumah... nak terlelap pun sebelum masuk maghrib (kalau sempat) mcm semalam. Hari ni pun habis 12 tgh... petang ni cadanga nak jumpa ADO pasal AJK baru JKKK..kalau dia ada di pejabat..come what may!!! Balik ke rumah dari btg kali dah 1.30... lepas zohor buat apa yang patut..sambil cuba kontek ADO tapi tak berjawab..bawa ke pukul 3. Ada member minta tolong uruskan pembelian borang tender online.. bawa ke asar...settle semua urusan 5.30 ptg. Baru tau sudah juga nak masuk tender kalau jadi kontraktor. Tak tahu mana silapnya. Kerajaan macam tak nampak penindasan yang berlaku kepada kontraktor2 kecil yang baru nak try berniaga. E-tender dikatankan memudahkan urusan dan telus tapi lebih menguntungkan 1-2 pihak saja - pihak penyedia sistem -ALPHA TECN..dan mungkin SUK sendiri dapat komisyen (bab ni belum pasti..tengah siasat). Untuk membolehkan seseorang akses muatturun borang tender..kena jadi ahli bayar RM100 utk 1 tahun. Kalau 1000 dah dpt RM100K kalau 10 000 kontraktor..dpt brapa ye? Itu baru jadi ahli.. nak muat turun borang tender yang berjumlah lebih 50ms..kena bayar lagi RM100 untuk satu kerja. Kalau nak try 5 job..RM500. Dapat kerja belum pasti lagi..tapi RM100ke 500 ke dah lesap. Kalau syarikat besar yang ada modal besar tak jadi masalah.. yang difikirkan sekarang ni syarikat2 kecil yang baru nak berjinak2 untuk masuk bidang ni. Tak kan naya namanya. Sebab tu asyik2 syarikat yang sama je dapat .. .bukan 1 tapi lebih drp 2 kerja. Kerajaan kena adil..fikirkan juga golongan Melayu yang nak bergiat dlm bidang ni. Mudah je... cth kerja bersih kawasan.. KKB ada 3 zon. Kalau satu job RM30K sebulan = RM90K sebulan. Bagi je kat 1 main con yang ada modal... kalau ada 10 kontraktor kecil bagi la sorang sikit = dpt la RM10K sorang ...duit merasa, kerja pun ada ... nak buat sendir ke... nak pakai pekerja ke..terserah janji ikut perjanjian tender. Tak le orang nak marah sangat..semua haepi je. Susah sgt ke nak fikir benda mcm tu orang2 yang duduk kat atas kerusi empuk tu? yang ada kuasa sementara tu? baru le telus namanya...adil namanya. Takut tak masyukkkkk kot? Anyway... rasa hati ni dah disampaikan kpd MB melalui aduan online. Tengok je apa jadi.. come what may!!! Maghrib kat masjid AP... terus ke masjid KKB ada cermah Dato Ismail Kamus... habis 9 mlm. Jumpa Termizi bincang sikit pasal tanah Bukit Bujang. Balik dah dekat 10 mlm. Pekena oat sebab tak sempat nak ambil makanan di masjid... masuk tidur 10.45 mlm


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, December 14, 2010

Dis 14

Selasa - Sepatutnya off hari ini..tapi agenda pertemuan dgn MB Selangor dibatalkan...tak ingat pulak mileage hari ini dah masuk ke belum..RM21 juga tu..tapi tak kisah..come what may!!! Ingatkan hari ini sampai petang... rupa2nya sampai 12 tgh je. Dapatla nak buat operaso balai raya..sms kpd smua JK JKK minta datang 3 ptg nanti. Selesai tugas..ambil minyak..singgah pos offic..sampai rumah dah 2 lebih. Sempat zohor tak sempat rehat dah nak pukul 3..ke balai raya. 6 orang smua hadir..kemas bilik gerakan, clearkan ruang blik sebelah...bersihkan sekitar balai.. sampai 5 ptg lebih. Balik rumah solat asar..hajat nak ke kebun pun tak sempat..baring sekejap dlm 10 minit seblum 7 mlm. Lepas maghrib ke masjid ada pengajian tajwid. Hampir 10 mlm baru balik...tak daya nak menunggu depan tv..masuk tidur 10.30 mlm


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, December 13, 2010

Dis 13

Isnin - Pagi ni bangun cerah betul mata. Dah puas tidur kot.. sempat le ke masjid untuk Subuh. Balik macam biasa siap2 untuk sehari lagi di pusat peperiksaan.... subjek Pertanian pagi dan lukisan petang. Lani petang sebab tu kena masuk sini kalau tidak pasti tersenguk2 tidur. Sesi pagi tadi dah berlalu dari 8 sampai 12. Gi sana sini...cerita sana cerita sini..dapat makan nangka sekeping sambil dapat cerita pekerja dikerah kerja 10 jam sehari - 8 sampai 5.. adaka patut? Nanti la ada masa nak tinjau2 web yang sesuai untuk ketengahkan masalah depa ni..apa pun buat masa ni come what may!!!Habis sesi 1 pukul 12 tgh hari...balik rumah dulu kado hajat..solat zohor. Datang semula untuk sesi 2 ptg sampai 5 ptg. Kat rumah lepas asar tak sempat dah nak baring2...buat sikit cetakan surat2...Isyak baru ke masjid..lepas tu buat perbincangan sikit dengan Ameer pasal JKKK. Balik dah 10 lebih. Buat kerja insatll printer kat NB anak lalut sampai 12 mlm. Masuk tidur mata tak nak lelap..perut rasa lapar bebudak melalak kat kebun sejak 2 malam lepas. Sebelum ni tak kisah mata pejam je..mlm ni rasa terganggu pulak. Buat laporan ..call bilik gerakan ipd..habis cerita. Pekena nestum segelas dgn susu....masuk terus lelap mata.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, December 12, 2010

Dis 12

Ahad - 2 jemputan kenduri hari ini...1 tanjak, 1 damai. Dua-dua nak kena pi ka? Kalau ikutkan hati nak sangat pi tolong2 yang kat tanjak tapi badan masih tak sihat betul...pi makan je la kot. Come what may!!Ongumah dah keluar ke asrama nak bincang2 ngan bebudak nak periksa esok ni sunjek geog....jadi dari 8 sampai 12 baca berita semak email...print bahan untuk papan kenyataan masjid. Kul 12 siap nak gi makan kenduri..mula2 di Taman Damai..pastu di Taman Tanjak. Makan sikit2....tak la rasa kenyang sangat. Lepas solat zohor..baring sampai 5.30 petang. Nak keluar ke tak nak keluar ..itulah persoalan...Tok tek tok tek dah dekat nak masuk maghrib..siap awal sikit gi masjid petang ni..tak tau pula nak kuliah maghrib. Lepas isyak minum secawan teh dan 3 keping kek teman Ustaz sebelum balik ke rumah. NB tak diguna oleh sesiapa..siap la sudah Minit Mesyuarat kali ke 9..dah boleh hantar kepada penghulu esok. Dalam pada tu tengok jam dah 12 lebih...masuk tidur kat pukul 1 juga la..mata tak ngantuk pun..mana taknya...malam sebelum tu dah tidur awal..petang tidur lagi.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, December 11, 2010

Dis 11

Sabtu - hari ini pun program pack juga. Pagi ni nak ke kem sekali lagi sambungan yang semalam...patut habis 5 petang tapi nak calo waktu makan tengahari. Nak gi ambil TRAJET... nak gi Templer Park...kalau sempat lewat petang nak ke Resort Hulu Bernam.Tengok la dulu..come what may!!! Pukul 8 dah keluar dari rumah. Sempat beli barang dapur untuk masak nasi ayam kat India lori sayur. Sampai kat kem sarapan mee goreng + 1biji telur masak. Sesi bermula lepas 9 pagi - panduan beri ceramah/pidato. Berhenti minum sekejap pastu sambung bengkel latihan bagi ceramah. Selesai solat Zohor dulu baru makan tengahari. Bila sesi akhir nak mula pukul2 ptg, ana dah angkat kaki. Patutnya Trajet siap dibaiki 2.30 ptg tapi tak dpt q dari mekanik. Sempat juga barig kejap sampai 3.45. Gi ambil trajet kat btg kali terus ke Templer Golf Resort sebab dah janji nak dtg ke reunion 86-87. Sampai pukul 5 lebih...sempat la sembang2, makan2..(minum tak sempat)..sampai 6 lebih baru bergerak pulang. Sampai rumah dah Maghrib...lepas Isyak baring2 terus tidur depan TV...sambung tidur kat bilik 12mlm.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, December 10, 2010

Dis 10

Jumaat - pagi ni ada lawatan rombongan dari IAB ke sekolah. Nak gi ke tak..bahan multimedia dah suruh cikgu lain buatkan. Nak tengok jengok juga ka.. ni nak siapkan sikit lagi bahan untuk mesyuarat JKKK petang ni. Badan masih rasa tak sedap badan. Tengoklah camne..come what may!!! Akhirnya ongumha buka mulut bila nak bergerak ke asrama. Maka bergerak la ana ke sana pukul 8.30 di dewan asrama. Dah ada 2 orang drp mereka sampai awal.. bawa sembang2 sikit melalut sampai isu kopi kluang..kopi brew yg yang dikatakan sedap..dan akhirnya rahsia kopi pun terjawab...kopi+gandum+berley+tempurung kelapa (yang jadi penyebab kopi ada lapisan minyak). Cikgu Rosli pun dah ada untuk setting...presentation pun dah ok..cuma PA System yg problem. lari ke sekolah ambil set yang baru diterima.. pasang ok...gi makan bersama tetamu yang dah lama duduk makan sambil tunggu Q setting dah siap sedia. Majlis bermula 9 lebih..semua berjalan lancar..sampai waktu makan tengahari..dapat berita nak mesy JKKK kat balai raya Kpg Orang Asli Pertak tak dibenarkan oleh Pengarahnya...buat panggilan & SMS tukar venue ke Ampang Pecah. Lepas makan balik dekat pukul 1. Lepas solat ambil ongumha kat sekolah..tertonggok sorang2 kat garaj sebab semua pintu masuk pejabat ditutup masa rehat 12.30 tadi sampai 2.30. Dari situ terus ke Balai Raya Ampang Pecah untuk mesy...ada gangguan laluan pulak...mesy mula pun dekat jam 4. Selesai 5 lebih..balik siap2 kan diri..lepas Isyak baru ke kem bina semangat untuk proram SPIES. Habis bab pertama ..balik 12.30...masuk tidur dekat pukul 1.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, December 9, 2010

Dis 9

Khamis - Masih di Awana...bangun solat mcm biasa...pukul 7.30 turun srapan..8.30 masuk bilik bengkel..sambung bincang2 lagi. Sesi selesai....dapat sijil...makan2..balik. On the way balik, singgah kat bengkel..trajet tak siap dibaiki barang ganti tak ngam...mekanik tgh tunggu barang ganti ganti... tak siap untuk 1-2 hari ni. Esok di tutup kedai..Sabtu baru boleh ambil gamaknya. Teruk juga mcm ni..esok sampai Ahad banyak program dekat2..juah dan dekat. Tapi nak buat camne? Come what may! Sementara tu ke pusat peperiksaan SPM semula untuk tugasan hari ni sampai 4.30 petang. Balik kkb tumpang ketua pengawas. Lepas asar badan rasa tak sihat...sejuk tukar ke panas..jadi sream sejuk..baring jap sementara ongumah & anak2 ke Kalumpang..cari tukang jahit. Bangun 6.30 lebih..siap untuk Maghrib..tapi Isyak ke masjid..lepas tu ada jemputan kenduri masuk rumah. Balik pukul 10 menghadapt NB update itu ini..sampai 12 mlm juga masuk tidurnya. Makin tak sihat le badan ni.



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, December 8, 2010

Dis 8



Rabu - pagi ni nak naik genting...ada seminar anjuran MDHS di Awana.Pukul 8 hantar Trajet ke bengkel.Sampai ke Awana 8 lebih... start bengkel sampa lewat petang. Naik asar dah 6.30 lebih...turun makan malam..sambung lagi bengkel sampai 10 lebih. Lepak2 kat blik lain sampai 12 mlm...naik tidur dah lebih 12 mlm



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, December 7, 2010

Dis 7

Selasa - CUTI AWAL MUHARAM.. tak ada sekolah... tak ada periksa....tak ada kerja??? mana boleh tak ada kerja. Lepas Subuh terus menghadap fail-fail...housekeeping la katakan sampai sarapan pukul 9 pagi. Waduh tak terasa masa berlalu..tinggal 1 jam lagi dah nak ke KL pulak hari ini. Ingatkan boleh bergerak pukul 10 rupa2nya 12 tgh baru keluar dari rumah..terus ke Kramat...makan2, minum2, sembang2.... balik kkb sampai rumah dah 7.30 mlm. Bergegas lepas maghrib ke masjid ada pengajian tajwid.. lepas tu ke rumah kenduri tahlil. Selesai semua dari 10.30 lebih. kena buat sikit bahan utk serah esok kepada penyelia asrama untuk tayangan hari Jumaat. Entah le cukup ke idak..masa pun dah semakin larut...mata pun dah melaluk...dekat 12 mlm lagi masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, December 6, 2010

Dis 6

Isnin - patutnya hari ini off... tapi sebab dah balik semalam pergi juga la pagi ni jada SPM...ganti hari Rabu nanti nak ke Awana. 2 sesi.. masa sesi 10 pagi bawa trajet tukar tayar sampai 12 tgh. singgah bengek lagi air masih bocor...lepas sesi 12.30 tengok semula rupa2nya ada lagi yang lubang kat pipe lain pulak. Kena hantar semula...rabu nanti boleh tinggal dan ambil hari Khamis...turun dari Awana. Sesi petang terus sambung hari ni tak balik rumah ...lagipun kertas habis 3.30 ptg. ke pekan selesaikan urusan dengan bendahari jkkk...ni tengah tunggu Ameer JKKK nak settle satu lagi urusan sbelum Maghrib. Kat taman ni ada kematian lagi...lorong sebelahan je...ada kenduri la malam nanti. Balik dah dekat 10 mlm..tunggu Ameer nak bicnag sikit urusan JKKK..masuk rumah dah 11 mlm. Nak buat kerja kat NB,,ongumah guna...layan keyboard kejap..kejap2 pun tengok jam dah 12mlm.Masuk tidur lagi sedap.



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, December 5, 2010

Dis 5

Ahad - dari UTM Skudai.... bermalam di sini selepas menghadiri kenduri di Taman Biru, pasir Gudang...di mana? di tempat yang tak diduga. Keluar dari tempat penginapan pukul 9 lebih... singgah di Kluang cari kopi railway station yang famous tu. Minum kopi makan roti bakar, nasi lemak 70sen. Bergerak balik singggah Organik Farm... singgah Petronas solat..tayar pula kempis. Ada paku angin keluar sikit2.. boleh tahan 2-3 jam..jadi kena singgah 2-3 kali stesen minyak untuk pump angin. Akhir sampai juga kat rumah pukul 7.30 mlm. Siap2 solat ...lepas Isyak masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, December 4, 2010

Dis 4

Sabtu - baru balik dari kuliah Subuh.. pekena mihun goreng.. bawa balik 3 bungkus estra. Ramai ikuti kuliah tapi tak ramai nak duduk makan bersama. Ni nak siap2 pulak nak bertolak ke Skudai Johor..ambil anak yang dah selesai pengajian. Bergerak dari rumah pukul 9 lebih....sampai dekat 5 petang..lama juga kan sebab tak pandu laju..tak lebih 80 km. Saja je nak tengok temperatur naik ke tak..selepas diganti pipe baru yang bocor. Setakat lani tak ada perubahan nyata...kira ok la. Lepas 'check-in' kat tempat penginapan bilik anak di sini, manda manda..keluar menuju ke rumah keluarga angkat ..ada kenduri sempena anaknya berkhatan..singgah di Jusco..sampai kat rumah tu pukul 9..elok orang baru nak baca doa. Maknanya tak lama la tunggunya dah dapat makan..nasi tomato, daging kicap pedas, pajeri nenas & kuih muih. Selesai makan2..smebang2..pukul 12 baru masuk balik ke 'bilik' dan terus tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, December 3, 2010

Dis 3

Jumaat - Lepas Subuh tadi menghadap NB ..siapkan kerja sikit sebelum nak keluar pukul 9 nanti. Ada perjumpaan ketua2 kampung nak settle pasal program kat genting..jadi ke tak jadi... akhirnya tak jadi sebab semua kata duit peruntukan bulan 11-12 dah digunakan. Elok la cam tu. Lepas tu bincang pula dengan kontraktor projek Taman Bukit Bujang...sampai 12.30 Banyak perkara dibincang..punca masalah.. penyelesaian masalah. Lepas solat Jumaat..hantar dokumen kepada ADO..sebelum ke Pejabat agama hantar dokumen. Pergi pulak ke bengkel Charles kat KKB Road tapi dia tak ada.. masih belum dpt resit bayaran dan head yang ditukar hari tu. Dah orangnya tak ada...balik je..singgah kat sekolah ambil keyboard..sampai du rumah dah 5 lebih. Semnetara tunggu masuk Maghrib buat kerja2 menaip sikit.. ada kuliah pulak kat masjid mlm ni..lepas Isyak terus balik.. tak ada makan2 mlm ni.. tapi sempat siapkan surat kpd untuk MDHS minta review balik bagi CF..itupun sampai 12 lebih baru masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, December 2, 2010

Dis 2

Khamis - sibuk juga hari ini. Awal pagi sebelum ke pusat dah minta izin sampai lambat sebab ada app dengan Tn Kadi pukul 8 pagi . Baru nak pergi dpt call tangguh pukul 11 jadi terus je ke SMSM. Pukiul 10.45 keluar semula..Seelsai 2-3 perkara berkaitan kubur, tanah dan solat jumaat. Balik ke rumah ..lepas zohor berkejar semula ke SMSM. Habis pukkul 3.30..ambil trajet..terus ke Pej Daerah jumpa ADO pulak. Ambil pula ongumah ...teringat member kat Btg Kali..tumpang dia pi ambil kereta merah kat bengkel. Sampai rumah 6 lebih...siap Maghrib ke Isyak..tak dpt ke masjid..perut meragam tak tentu pasal. Pukul 9 di masjid jamek ..ada mesy lagi. Balik 11 lebih..terus tidur.



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, December 1, 2010

Dis 1

Rabu - bula akhir tahun 2010 dah mula hari ini. Ada yang kata duit bonus 500 dah masuk akaun.. blm check pun lagi. Apa pun biar lah dulu kat situ. SPM hari ni pukul 10 dah free.. terus gi pejabat agama..kadi pulak tak ada. Balik buat apa-apa yang patut sebelum 1..pukul 2 ada paper lagi. Balik pun tak sempat nak buat apa sangat..baru nak relax ada yg datang nak bincang sesuatu. Lepas solat zohor berkejar semula ke SMSM. Habis pukul 4.30 petang. Elok nak balik hujan turun lebat sgt.. tengoj trajet belum siap..barang ganti dah sampai. balik rumah sampai 5 lebih..buat kerja surat meyurat sampai ke lewat malam... pukul 11 masuk tidur.



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, November 30, 2010

Nov 30

Selasa - pagi2dah hantar trajet ke bengkel. MP hari ini pengajian Islam/ Moral. Habis 1 ptg.. tumpang Nor Azmi balik ke sekolah. Ambil charade ..balik solat..keluar ke pej Daerah ....pukul 3 ke Pejabat Agama pula. Kadi tak ada... ke sekolah. Tunggu ongumah sampai 4 lebih..sementara tu pekena rojak yang ada kat stor makan2. Ni baru sampai pukul 5 lebih. Siap awal ke masjid malam ni ada kelas pengajian tajwid. Lepas Isyak dekat pukul 9 minum2...balik dah dekat 10 mlm.Tak larat nak buat apa dah..masuk tidur je.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, November 29, 2010

Nov 29

Isnin - minggu kedua spm..laporan dari pusat sambil bebudak buat soalan matematik 2. Baru lepas matematik 1..ni nak tunggu waktu balik nak gi tengok kereta dihantar kpd mekanik melayu btg kali - Amir. Awal cerita tadi dia nak buat bypass - saluran air ke tangki heater - cuaca malaysia tak perlu heater tu katanya. Pernah dibuat pada kereta naza ria. Lepas sesi pagi balik kkb..ambik trajet hantar mekanik..ptg katanya siap. Bila gi tengok tak boleh buat bypass kena ganti barang. Bawa lagi pagi esok. Kat rumah settle urusan surat panggilan mesy JKKK sampai waktu Isyak.. ke masjid. lepas tu sembang2 sat.. dah minta beli barang makan kat pasar malam. Balik dah dekat 10 mlm..sterika baju sebelum masuk tidur.. nak buat kerja NB ongumah guna sampai lewat mlm.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, November 28, 2010

Nov 28

Ahad - Sejak awal pagi tadi lepas Subuh...buat kerja mengemas - sisih, susun. sapu.. buang je blum lagi. Teringat ada jemputan kahwin guru sekolah hari ni...buat kad ucapan untuk dbalut bersama hadiah. kad dah siap..balut je blum..kertas pembalut tak ada la pulak. Update kat sini dulu...pukul 11 lebih dah nak keluar makan kenduri. Tk jadi pukul 1 lepas zohor pulak. jadinya pukul.130 baru bergerak. Tetiba nak sampai kat Kalumpang temprature kereta naik mendadak. Berhenti kat stesen minyak Kalumpang..tambah air sampai dekat 9-10 liter air keluar juga.. check punya check ada pipe yg bcor. nabis baik bila tutup cap air tak keluar...dapat la bawa sampai ke rumah. Singgah pekan makan tengahari sebab terlepas makan kenduri. Mcam biasa2 lepas asar rasa ngantuk datang lagi..baring2 sampai 6 lebih. Maghrib kat rumah..isyak kat masjid..ada kuliah pulak. Lepas Isyak ke rumah PKM (Pegawai Khidmat Masyarakat)..bincang2 pasal kerja pasal parti...balik 10.30 mlm. Menghadap NB sekejap check itu ini..dah 12 baru masuk tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, November 27, 2010

Nov 27

Sabtu - Lepas Subuh tadi ada kuliah... lepas kuliha ada makan..nasi lemak teh 2 cawan. Lepas tu sembang2 dengan jk msjid...banyak cerita juga keluar tak pernha dengar sebelum ni.Pukul 9 baru balik ke rumah. Tombol pintu rosak, lampu bilik air rosak..nak ganti bulbnya pula rosak terus... 2 rosak terus..pintu almari dapat dibetulkan. Ni nak keluar pulak jam 11 nanti... Gi mana? ntah la!!!Lepas kado hajat..pukul 11 lebih baru dapat bergerak... menuju ke TESCO Rawang sampai 3.30 ptg. Singgah lunch kat kedai makan biasa tu..yang banyak ulam2..yg harga pun murah. Lepas tu terus balik ke rumah. Sampai dah 5 lebih..sementara menunggu gate di buka..mata terlelap sekejap..nasib baik tak kaki tak tekan pedal minyak...terlepas dari pedal brek..kereta dah bergerak nak langgar tembok pagar. Cepat tersedar le sempat hentikan. Lepas asar apa lagi tangkap lentok sampai 6.30 ptg. Bawa ke maghrib.. Isyak di mesjid.Balik menghadap NB sampai masuk tidur 12 mlm.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, November 26, 2010

Nov 26

Jumaat - pagi ni nak pi hari Pelanggan MDHS.. petang nak jumpa YB Adun btg Kali..pagi pukul 9 dah keluar bincang2 hal nak bawa ke MDHS..hari Pelanggan. Pukul 10.30 ke sana.,semuanya dah diluahkan. Isu utama diketengahkan pasal CF Taman Bukit Buang. Majlis tak dapat settle.. kena rujuk Pej Tanah. Jumpa lagi ADO hari ini..panjang juga cerita... banyak surat2 kena buat. Sampai ke petang bawa ke malam..akhirnya semua surat dah siap. Profil pemaju terkini pun dah dapat.. hantar surat sekali ..senang cerita. Dah pukul 12 mlm..nak masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, November 25, 2010

Nov 25

Khamis - Hari ketiga dan penamat minggu pertama. Hari isnin baru ada balik. Paper pun 1 sesi je..habis 12.30 Sampai rumah lepas zohor pukul 2 lebih dah keluar ke pejabat daerah jumpa ADO pasal mesy di genting. Sembang2 sampai 4 lebih... singgah minum kat kantin.. pukul 5 baru balik rumah. Lepas asar ni dapat buka sekejap je..sebab lepas ni nak check kereta merah..minyak leaking lagi.. kereta trajet macam air radiator problem lagi. Ongumah balik hari ini...tapi pukul 5 masih kat Tanjung Karang.. bila nak sampai shah alam..nasib baik ambik kat rasa je ...pasti malam sikit.. lepas Isyak ada mesyuarat masjid pula.Tunggu punya tunggu akhir lepas Isyak baru sampai kat rasa.. minta anak la gi ambil ..mesy dah nak mula. Selesai mesy pukul 9 45 ke Tmn Bukit Bujang pula..ada perjumpaan semangat utk pemuda. Seronok juga dengar cerita terkini tentang politik negara. Pukul 11 balik...masuk tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, November 24, 2010

Nov 24

Rabu - Hari kedua di Batang Kali.. hari ini satu sesi saja..pukul 1.30 dah ada di rumah. Ada sorang budak pompuan cina sejak semalam tak jawab soalan..masuk je dewan terus tidur..sekejap sekejap bangun jawab sikit..pastu tu tidur balik. Rupa dia camni... (blum upload lagi)Lepas zohor ke pejabat daerah nak jumpa ADO..tak ada pula dia. Balik je buat kerja2 menaip ..elok juga boleh siapkan kertas kerja mesy perancangan.. esok boleh serahkan. Bawa sampai ke malam...ingat nak ke masjid ada kuliah khas...hujan pulak lepas maghrib ... selesaikan kerja .. layan cerita ANAK kat Ria..tapi jam 11 dah tak tahan..masuk tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, November 23, 2010

Nov 22

Selasa - SPM bermula hari ini...2 sesi pagi sampai petang. Pukul 7 dah keluar dari rumah..pusatnya ..rahsia. Tengahari balik jap solat pastu gi balik sbelum 2 petang sampai 4.30 ptg. Dah sampai kat rumah ni,rehat2 jap lepas makan. Tok tak tok tek tak sampai nak buat apa-apa sangat dah masuk maghrib. Ke masjid lepas solat ada kuliah tasauf sampai Isyak.. ada makan sikit2 je..balik dah dekat 10 lebih.. akhirnya masuk tidur lepas 11 juga .

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, November 22, 2010

Nov 22

Isnin - esok baru mula SPM.. hari ni nak kena gi Shah Alam ..awal pagi ni.. katanya kena ada kat JPS sebelum 8 pagi... dah pukul 7 belum keluar dari rumah pun lagi. Sampai ke Shah Alam ngam2 pukup 9..bas belum bertolak lagi. Dari sana ke Damansara rumah Kak Ngah ..ambil peti ais mini yg dipinjam 2-3 tahun lepas. Sebelum zohor dah sampai KKB..tapi tak sempat nak ke masjid..kado hajat. Dari 2 petang, kluar hantar surat TQ kepada agensi yang buat pamerah ahad semalam. Balik singgah kat padang tengok budak2 kemaskan khemah. Sempat la asar kat masjid. Balik 5.30 ke kebun sekejap je..kemas2 semak ..kuitp & kait kelapa. Masuk dah maghrib..lepas tu bari Isyak di masjid. baru nak mula kerja Ameer ajak gi hantar hadiah pemenang rumah Ceria. Sembang, makan ,minum sampai 10 lebih. Balik masuk tidur dah 11 lebih,



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, November 21, 2010

Nov 21

Ahad - the day has come... hari ini program JKKK akan dijalankan. Lepas Subuh masih dok siapkab bahan pameran. Pukul 8 dah kluar ke padang... sikit lagi touch up pada khemah sebelum angkut barang2 dari balai raya ke khemah urusetia. Lari ke kedai beli plastik sampah.. balik rumah tukar kereta. Dari 9.30 pagi sampai 3.30 ptg berada di padang. Penat dan memenatkan tapi berbaloi rasanya. Walaupun jangkaan 1000 orang yang datang kurang lebih 500 orang.. makanan pun ok ..dan berlebihan. Kira berjaya la. Lepas zohor lepak depan tv tunggu asar.. lepas asar ke rumah x-sm3kbian bertunang kat Taman Rasa Utama. Masuk waktu maghrib masih atas jalanan. Lepas maghrib ..ke isyak.. baru dpt update kat sini. Tengah fikir2 nak buat surat terima kasih kepada agensi yang dtg bagi sokongan program.. tapi badan rasa penat sgt.. mata layu nak tidur..esok kena bangun awal..nak ke Shah Alam hantar ongumah nak ke Pangkor..kursus PK Koku. Sebelum tu dapat selesaikan surat tq kepada yg terlibat dalam program tadi pagi.. masuk tidur pukul 11.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, November 20, 2010

Nov 20

Sabtu - Dari awal pagi sampai ke lewat petang..sibuk dan memenatkan hari ini. 9 pagi dah bergerak ke Kpg Orang Asli Pertak..redah hutan sampai ke hulu sungai selangor tengok kerosakan jambatan...surau, balai raya, rumah pegawai semua terbiar di dibiarkan rosak. Habis masa kat situ hampir 3 jam. Balik rumah dah masuk zohor..lepas solat gi rumah kenduri di Taman Juta. Balik pukul 3 nak baring2 kejap ada je gangguan. Terkejut bangun dah dekat 5 petang..ada jemputan rumah jiran kenduri tahlil. Lepas tu dalam hujan ke padang lagi tolong pasang khemah yang terbengkalai sebab yang mengurusnya dah pergi ambil lagi 3 di rumah kenduri. Bawa sampai ke maghrib tak sampai2 juga. Lepas ni nak kena ke sana lagi..tengok pula nak tarik sambung letrik. Lepas isyak dari 9 mlm bawa sampai 11.00 baru siap pasang 4 khemah. Blaik dulu sebab nak sediakan bahan pameran bawa sampai 2 pagi.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, November 19, 2010

Nov 19

Jumaat - semalam tak jadi nak pusing taman. Pagi ni baru selesai 2 taman..borang pula tak cukup. Gi Pejabat Saerah hantar surat.. singgah bank tukar duit.. singgah ke sekolah lagi. Nak sekejap je..tapi kerani minta laporan staf tak hadir sepanjang tahun.Balik siap ke masjid untuk solat jumaat... habis terus ke bengkel nak bayar baki RM300.. taukenya tak ada pulak. Pusing sana sini uruskan program ahad nanti bawa ke malam lepas isyak buat mesy tergempar jkkk. yang hadir 7 orang yang sama... tapi yang menolong uruskan padang 3 orang juga. Lepas mesy 11 mlm balik terus tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, November 18, 2010

Nov 18

Khamis - masih cuti raya..tapi cuti sekolah pun dah bermula sejak semalam. Hari ini pukl 10 ada sesi taklimat dan penyerahan deposit pembekal juadah untuk program hari ahad nanti. Lepas tu rasanya nak kena ronda keliling taman-taman nak cari rumah ceria untuk dibagi hadiah ahad nanti. Selesai bab 1 dari 10.30 sampai 11.30 pagi. Dari situ bali ke rumah dulu ambik onguman nak gi beli baja . on the way gi ambil kereta merah yang tersadai kat bengkel hampri 3 bulan. Kena tambah lagi RM300..sebab cat bonet. Balik rumah dah 2 lebih... buat kerja cetak mencetak lagi.. lepas asar bersama Tajul ( Pengerusi JKKK merangkap Ketua Kampung ) dan Ameer (AJK JKKK) pusing kampung tengok kerosakan untuk dilapor kepada PLB. Cadangan asal ke kpg orang asli Pertak..yang nak dijumpa tak ada pulak...terus ke Kpg Kelapa...dan jalan menghala ke kpg orang asli Buloh Telur. Selesai elok masuk waktu meghrib. Isyak baru ke masjid.. ada kenduri hari ke3..terus ke stesen komuter anak balik dari Serdang. Lepak nak tengok tv tapi terlelap sampai 11 mlm.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, November 17, 2010

Nov 17

Rabu - SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA. Dari pukul 5.30 pagi ke masjid untuk Subuh sampai 3.30 petang baru balik ke rumah. Lepas subuh siap untuk solat sunat aidil adha pukul 8.30 pagi. Sebagai pengerusi kena la bagi ucapan awal pagi kepada jemaah. Selesau khutbah pukul 9lebib.. layan makan nasi impit & lemang lawan kuah kacang. Lepas tu kat masjid juga tukar pakaian siap untuk acara sembelihan korban dari 10.00 pagi bawa ke waktu zohor. Lepas zohor layan makan sup tulang daging korban. Dah agak selesai smua kerja pukul 3.30 petang baru balik rumah. Lepas mandi manda layan bantal la pulak sampai pukul 6. Baru lepas solat asar teringat kena update kat sini.Lepas ni maghrib bawa ke isyak ..ada kenduri tahlil lagi rumah rakan GPB SMKAP yang menatian ibunya semalam. Balik ke rumah 10 mlm..ada nak jumpa pembekal lembu untuk serahkan duit - 2 ekor RM44750..selesai tanggungjawab untuk kali ni. Lepas ni nak fikir pasal program ahad ni SEHARI BERSAMA JKKK & JAMUAN AIDILADHA". Dalam masa 3 hari ni nak selesaikan urusan hadiah2...urusan penbekal juadah... urusan khemah dalam tangan orang yang boleh dipercayai dll yang berkaitan. Tak nak fikir banyak dah malam ni..daging lembu pun dah banyak makan siang tadi...sekejap tadi kat kenduri tahlil pekena laksa johor pulak..elok masuk tidur je..dah 11 mlm pun.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, November 16, 2010

Nov 16

Selasa - Baru masuk bilik sekejap .. pengetua minta print bahan utk mesyuarat nanti. Dari 8 pagi sampai 11 lebih kat dalam bilik mesyuarat la. Dalam slot hal-hal lain terpaksa la cakap sikit pasal layanan pihak pengurusan kepada bestari sepanjang tahun ini. Lepas ni untuk tahun 2011 tak tahu la macam mana pulak layanannya. Balik pun dah 3 lebih..asar kat sekolah terus ambik ongumah kat sekolah... singgah ambil hamper untuk hari ahad ni. Maghrib kat masjid bawa ke isyak..lepas tu ke rumah GPB SMKAP.. ibunya meninggal lewat petang semalam. Pagi nak gi jengok pun tak sempat.. nak singgah masa ke sekolah tapi tak kesampaian... nak keluar masa sekolah pun tak tercapai..tambah pula hujan turun. Selesai majlis pukul 10.00 malam.. masuk tidur 10.30 mlm..cover yang tak selesa tidur malam sebelumnya. Malam raya la pulak.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, November 15, 2010

15 Nov

Isnin - minggu akhir persekolahan. 2 hari je pun..lepas tu cuti raya qurban sambung cuti panjang. Dengar citer ada taklimat pengawas spm pagi ni kat pusat..tapi tak terima pun call dari ketua atau guru diganti..nak pi ke tak nak pi - itulah persoalannya. tapi sebetulnya ikut surat pukul 9 pagi..silap sendiri tak baca surat batul2. Dari 9 pagi di SMSM sampai 10.30 pagi. On the way balik singgah jumpa Bendahari JKKK.. terserempak pula dengan Doc Yusly.. rupa2nya dia kena stroke 2 tahun lepas...patut lama tak nampak. Cerita2... lepastu bersama Pengerusi jumpa ADO Azura kat Pejabat Daerah. Habis bincang2 sampai 2 ptg. Ambil anak kat sekolah..balik rumah dah pukul 3.. siapkan kerja sikit yg diperlukan segera.. hujan turun lagi. Lepas asar tengah santai sikit,ameer call nak tinjau kawasan untuk laporan upgrade jalan kampung2. Dari 5.30 sampai 6.30 ptg...dapat tengok Kpg Dagang Setia saja. Balik rumah.. siap nak ke masjid hujan lagi...reda hujan baru ke masjid untuk Isyak. lepas tu ada perbincangan bab korban sampai 10 lebih. Balik rumah baru 10.30 tapi semuanya dah masuk tidur...bunyi gate tutup pun tak dengar, bunyi grill pun tak dengar..bunyi tutup kereta pun tak dengar... habisnya tidur luar je semalaman... nasib baik kereta tak dikunci...sampai le 5 pagi.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, November 14, 2010

Nov 14

Ahad - Hari ini 1/2 hari di asrama. Ada program Tautan Mesra 1 Asrama...kerja ..ambil gambar dan dokumentasi..buat live broadcast sekali. Dari pukul 8.00 dah sampai ke sekolah hantar ongumah tengok group F1 nak ke KL. Pergi ke asrama set alat..bebudak dah mula buat senaman poco-poco diiukti dengan sukaneka. Dalam pada tu x-smk dtg jadi ke khemah makan..pastu sesi ucapan dan bagi hadiah. Semuanya selesai lepas 1 tgh hari. Balik lepas zohor..gedemum la apa lagi sampai 5 ptg..hujan pulak tu. Bawa sampai ke malam..update blog2... edit gambar2..sampai 11 mlm...masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, November 13, 2010

Nov 13

Sabtu - baru balik dari kuliah Subuh..pekena nasi lemak sebungkus + teh 2 cawan. Sebelum keluar awal pagi tadi dah kado hajat...ni macam nak sekali lagi.. sihat ke kalau macam ni? lawas semacam je! Hari ni kira-kiranya plan agak pack. Jap lagi cadang nak ke Stadium KKB ada majlis penyerahan lembu korban untuk masjid oleh MB Selangor...pastu ada kenduri kahwin..anak kepada x-smk kat Tmn Arif. Petang belum ada plan tetap..apa lagi kalau bukan ke pulau dudoq...apa lagi .. tidoq!~!!Itu plannya..realitinya lain. Pukul 12 keluar ke rumah kenduri kahwin...singgah ke kedai tu kedai ni...singgah ke sekolah bawa ke pukul 3 ptg..sampai rumah sempat zohor sebelum asar. Baru buka NB nak kemaskini kerja dah 4.30. Lepas Asar keluar pusing taman kutip duit sumbangan masjid.. tak sedar dah pukul 7 mlm. Maghrib kat rumah je..pastu gegas ke masjid patutnya ada kuliah... cancel pulak dah. Lepas Isyak ke rumah kenduri tahlil di Taman Bunga Raya..balik 10 mlm. Tak larat nak buat kerja lain..tengok tv pun tak larat.. lentok depan tv..sampai 12 mlm masuk bilik.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, November 12, 2010

Nov 12

Jumaat - hari ini lagi la mcm dah cuti gayanya. Ramai yang dah tak datang sekolah. Ada yang dicutikan, ada yang mencuti sendiri. Ni ada program pula kat dewan asrama..majlis restu ilmu T5 & T6... nak kena gi tengok n ambil gambar. Dapatla snap dalam 1/2 jam, bateri pula kong. Balik ke bilik..caj bateri dan caj badan sekali. Pekena kuihtiaw goreng..pastu settle kerja dlm bilik. Ada yang minta tengok thumbdrive kena virus, kena siapkan RPH..tu pun sampai loceng balik dah bunyi baru nak siap. Balik pun terlambat sampai dah masuk waktu zohor. Pukul 2.30 baru sampai kat sekolah nak ambik ongumah baru nak cakap nak gi ambil baju F1 yang ditempah dengan kawan guru dan balik sendiri lepas tu... hairan juga nape tak call je bagi tau!!! Dari situ terus ke balai raya untuk mesyuarat JKKK sampai 5.30 ptg. Anak dari Skudai balik pun tak dapat nak gi ambil kat stesen komuter KKB..balik naik teksi sapu je. Lepas solat asar menghadap NB sampai ke malam... Minit mesyuarat JKKK dah siap menjelang 12 tgh malam...masuk tidur.



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, November 11, 2010

Nov 11

Khamis - kadang-kadang bila banyak sangat nak dibuat sampai tak tahu pulak apa nak dibuat.. mcm skrang ni. Tersusun kerja yang perlu dibereskan tapi tak tahu mana nak dimulakan. Bila dah terdesak baru nak sedar... tapi tetap beres!!! Ni 9.30 nanti dah ada relif 2 waktu...kelas sendiri 1.10 nanti...tapi nampak dari awal lagi bebudak dah berterabuur..kelas2 mcm dilanda garuda. Sepanjang hari ni ada kat bilik, ada 2 pelajar membantu susun2 fail, kemas lemari tingkat,kemas almari...sementara tu boleh tumpu kepada kerja-kerja sendiri yang masih tak selesai2.Pukul 2.00 dah balik ke rumah. Lepas zohor tu..hujan pula mula nak turun..maka tangkap lentok le sampai 5 ptg. Lepas solat keluar ke pekan..ambil hamper sumbangan untuk asrama, ambil cop jkkk & envelope. Masa nak parking depan Fazalina Rest..dah siap disusun meja kerusi kat 2 lot parking space.. apa lagi terpaksa la guna hak sebagai rakyat untuk menegur pekerja bangla kat situ. Nasib baik dia akur..dibagi ruang untuk letak kereta..dia beralah la tu sbb dia tau dia salah kot. Apa pun esok nak kena bangkitkan dalam mesy jkkk dgn mdhs. Selesai kerja kat pekan sampai rumah dah 6 ptg. Tok tek tok tek dah siap nak ke masjid. Ongumah keluar ke masjid kkb ada program Yassin & Hajat sekolah punya. Dek sbb dah janji dengan SU & Bendhaari masjid nak bicang2 sikit lepas maghrib, maka tak la ana ke sana. Lepas Isyak ada pula kenduri kat tmn ampang pecah. Balik rumah dah 10 mlm..Ameer pula datang bincang banyak perkara...tak terasa masa berlalu..masuk tengok dah dekat 12 mlm.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, November 10, 2010

Nov 10

Rabu - Kembali ke sekolah... selepas berehat 2 hari di Penang. Banyak juga benda baru dapat kat sana.. jumpa kawan lama, dpt ilmu perubatan tradisional, dpt eratkan hubungan rakan2, dan dapat penat juga. Hari ni kat sekolah dan mula fikir pasal kerja2 yang belum selesai dan akan datang lagi. Dari pagi bawa ke petang duduk dalam bilik je..sekali sekala keluar minum / makan kat pantry.Pastu layan 2-3 orang yang datang.. pembekal nak order kamera, x-student hantar pill TF.. pukul 3 dah keluar nak balik..singgah sana sini.3,45 baru sampai rumah. Lepas zohor...makan roti ngan kopi..telan TF sebiji... dah menyahut panggilan alam lagi...lepas asar lelapkan mata jap sampai 6.30 .. siap2 untuk Mghrib..Isyak baru dapat ke masjid. Ongumah dah keluar ke sekolah tengok bebudak berkhemah kat sekolah.. balik dari masjid tengok tv..terasa lapar pulak. Masak oat +sayur+telur+cili api =yamyam... telan TF lagi sebiji.. ada cerita best pulak kat astro prima lepas halimah jongang..jackie chan condor apa tah.. layan sampai jam 12.. ongumah ..tak balik2 lagi. Masuk tidur je le.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, November 9, 2010

Nov 9

Selasa - hari kedua di Penang... baru lepas Subuh dan mengejar masa untuk update ni. Tel tengah dicaj.. nb tgh dicaj.. nak ikut giliran geng sebilik 2 orang lagi ni..nak mandi..nak kado hajat..nak buat semua dalam 1 jam dari sekarang. Plan hari ni nak ke rumah P.Ramlee, ke Taman Herba..check out...beli pala..dan balik. Bergerak pukul 8 lebih ke Khalel Rest kat Padang Kota Baru. Pekena nasi lemat sebungkus dan tosai sekepint.. tosai tak cukup masam tairunya. Elok pukul 10 sampai ke Rumah P.Ramlee.. baru dapat masuk tengok rumah lama..dulu dah pergi tapi tak masuk pun rumah lama dia kat sebelah bangunan besar. Pukul 11 lebih baru menghala balik ke Teluk Bahang.. Taman Herba. Nak masuk kena bayar... tapi rasanya berbaloi juga tengok pokok-pokok yang ada kat dalam tu. Banyak ilmu juga dapat kat situ - satu2nya pasal 'tunjukbumi'. Rupa2nya sebiji dianya boleh dimakan 3 kali untuk 1x1minggu. Terlebih makan boleh menyebabkan kesan lain pada sendi2. Padanla tak tunjuk langit 2-3 minggu lepas tu. Banyak lagi pokok yang ada kat rumah di KKB khasiatnya.. lepas gi situ baru tau. Rupa2nya halia tu elok dimakan/diminum hari2 untuk awet muda. Ish mcm2 la lagi sampai dah lupa.. silapnya tak sempat nak catat. Kena pi sekali lagi dengan persediaan yang cukup. Habis masa kat situ sampai 1.30 .. balik ke resort untuk siap2 nak balik. Singgah kat Chowrasta Market.. bawa depa pekena haichee (tauhu rendang) dgn ais campur. Banyak dah berubah 'haichee' ni - tauhu pun dah goreng asing, udang pun dah tak ada, raaa cicahnya pun dah lain..tak macam 40 tahun dulu.. yang tak berubah tempat dan kebersihannya (bukan kotor tapi tak ceria). Habis belibelah - jerukm t-shirt 2 helai - pukul 3 dah mula bergerak semula. Singgah maghrib kat RnR Tapah ...pukul 8 teruskan perjalanan dan sampai KKB 9.30 mlm. Alhamdulillah selamat pergi dan kembali.. tak ada apa-apa tak diingini berlaku. Sampai rumah 10 lebih..masuk tidur 10.30 mlm


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, November 8, 2010

Nov 8

Isnin - melapor dari Pulau Pinang. Perjalanan semalam sampai di Masjid Negeri pukul 5pagi. Lepas solat subuh pergi cari kedai makan sampai ke Batu Uban.. Pelita Rest. sebab lepas tu terus Museum Perang di Batu Maung. Habis masa dekat 2-3 jam. Pukul 11.30 dah ada kat Kek Lok Si Temple. Dapat juga beg kepit yang dicari dengan harga kurang drp RM10.. dan 2 helai baju aircond utk ongumah. Pukul 12.30 cari kedai makan lagi..kali ni singgah kat Nasi Kandar Subaidah di Tanjung Bungah.. dekat dengan apertment TM Resort yang disewa untuk mlm ni. Apartment 2 bilik (blk air dlm) dan ruang tamu.. ada gelas, ada cawan, ada cerek letrik tapi tak ada teh atua kopi. Ni baru lepas segarkan diri dan solat sementara menunggu nak keluar semula jalan2 sampai malam. Apartment TM ada kolam renang, tepi pantai... sesuai untuk keluarga bersantai. Buat masa ini ada keluarga India tengah mandi kolam..mesti kakitangan TM kot. Pukul 4.30 lebih baru bas bergerak ke Marina View ... tempat kapal mewah berlabuh.. tapi kapal tu yang agak kontraversi sikit sbb bawa penumpang ke tengah laut antarabangsa untuk buat maksiat.Tapi dek sebab terlambat sampai...lepak2 je kat padang kota lama sementara cari makan malam kat situ. Kebetulan ada temujanji dengan Hamdi (X-sm3kbian) dan Chee Hock Teik (x-georgetown) yang tidak jumpa lebih 30 tahun. Hamdi sampai untuk sembang sekejap sementara menunggu isteri balik dari kerja seberang feri... Hock Teik sampai dan makan2, sembang sebelum dijoin oleh sorang lagi kelasmate Eng Kee ka apa. Ada ramai yang yang dapat dihubungi tapi belum dapat duduk semeja untuk buka cerita lama. Balik ke apartment dah pukul 9 lebih. Hamdi kata nak datang lagi malam nanti.. tapi dek kerana hujan gamaknya.. atau pun letih dah la kot baru balik kerja..sampai 11 lebih dia tak sampai. Member seblik dah mengadu lapar. Bawala depa berjalan ke kedai makan mamak kat simpang.. berjalan nak dekat 1km..kedai tu tutup...pusing balik ke resort..rest kat resort pula dah tutup. Ada staf kat banyak gerai makan kat sebelah lain ..jalan lagi cari tapi tak jumpa. Sambil duduk2 lepak cari jalan nak cari makan, terpaksa le ana buka mulut tegur sorang staf yang dioff tugas untuk minta tolong hantar ke mana-mana gerai makan. Bersedia pulak dia sbb katanya dah biasa dengan keadaan macam ni. Bila buka cerita dia sebenarnya suami kepada x-smkbian - Salasiah Raja Najamuddin - budak Bukit Frasers. Jadi panjang la lagi cerita sampai melalut ke pukul 12. Balik ke bilik ..geng satu lagi (driver bas) dah tidur diselaknya pintu masuk. Dekat 15-20 minit cuba nak gerakkan..akhirnya dapat masuk. Sementara tu dah pecah ngantuk..sembang2 lagi sikit sebelum masuk tidur 1.30 pagi.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, November 7, 2010

Nov 7

Ahad - pagi ni tak terdaya nak bangun awal.. sejak semalam tak sedap badan... rasa nak demam, sendi2 sakit.. angin dalam badan dah dtg balik. Lepas Subuh tadi masuk tidur semula..ni baru bangun 9.30... kepala masih tak stabil ...deman dah kurang.. nak makan pun rasa tak selera. Tapi badan kena aktif semula sebelum malam ni...rombongan ke Penang bergerak jam 11 mlm.Balik dari zohor di masjid singgah beli dan lepas makan tengahari pekena ubat cap kaki tiga. Kemas itu ini.... terlepas asar sebab perut meragam. Dah tu anak lelaki dari KL minta hantar setesen komuter. Balik baca paper sampai masuk maghrib.. dalam pada tu siap 1 sopy bendera untuk masjid - dipamerkan cadangan jemaah..lepas isyak packing sikit lagi sebelum keluar dari rumah jam 10.30 mlm. Dah pukul 11..baru sorang2 datang..rupa2nya 11.30 baru nak bertolak. Sepanjang perjalanan telelap, terjaga tapi di R&R tak terasa nak buang air atau nak minum/makan.. badan pun dah mula kebah peganan ubat kaki tiga. Laporan seterusnya dari Penang la no!!!

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, November 6, 2010

Nov 6

Sabtu - trsedar pukul 4 pagi..tidur balik..bila tersedar semula dah pukul 6 pagi.. loceng pengerak bunyi pun tak dengar. Hari ni ada dua pergerakan - kenduri kahwin x-smk di Taman Damai dan ke KL - ada 2 janji - di Low Yat nak tengok kamera & reunion ongumah sek rendah di Kepong. Planning semalam nak round taman settle 2-3 perkara tertangguh. Dapatkan dilakukan hari ini? Jap lagi dah nak ke pasar pulak. Balik dari pasar buat kerja rumah..sidai kain...makan pagi 2 kali hari ni.sebelum gi pasar dan selepas balik pasar. Cadang nak gi rumah kenduri pukul 12.. lalut sampai lepas Zohor. Dari rumah pengantin terus ke Kg Baru. Dapat lelapkan mata sekejap sebelum azan asar mesjid berkumandang. Lepas asar gi Low Yat dengan James .. gi tengok kamera & video cam yang nak dibeli. Balik ke rumah dah maghrib..sampai Isyak..terus ke Kepong, Manjalara. Ada majlis kawan sekolah rendah ongumah nak gi mekah... jumpa sekali cikgu sek rendahnya. Bergerak balik ke KKB 10 lebih...sampai rumah dekat 12mlm..Badan dah seram sejuk... nak demam rasanya ni ..sebab kena hujan kat majlis tadi kot? Masuk bilik..pengsan (tdur le tu).

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, November 5, 2010

Nov 5




Jumaat - Cuti deepavali.. smalam larangan membakar mercun ditarik balik gamaknya khas untuk kaum India... apa tidaknya ..detik 12 malam berdentum dentam mercun berbunyi di rumah-rumah dalam taman ini. Malah sebelah petang di pekan pun dah mula dibakar mercun.. Apa pihak berkuasa tak buat kerja ke apa? Tak boleh ka di saman atas kesalahan melanggar undang-undang.. atau mungkin diberi kelonggaran khas sebab Malaysia kan dah ada Little India?!? Bukan budaya kaum India membakar mercun... kalau Cina tu ye le nak halau kuasa jahat kononnya!Dah lain kelaku orang India lani. Balik dari masjid lepas Subuh ..lepas sembang2 sampai 8.30 pagi. Tok tek tok tek.. pukul 10 keluar dari rumah menuju ke Melaka.. tapi sbelum tu singgah di UPM ambil anak nak ikut sama. Elok 3.30 sampai di rumah pengantin.. ramai juga x-smk yang datang meraikan kawan sekelas/sesekolah mereka kahwin semula slepas kematian suami.Bergerak balik pukul 4 ptg... singgah GIANT kat MINES sampai 7..hantar anak ke UPM ..singgah solat..terus balik KKB..sampai rumah 10.30 mlm. Buka baju..bedebuk terus tidur.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, November 4, 2010

Nov 4

Khamis - Hari ini dah cuti deepavali... cuti ganti sabtu hari tu. Cadang hari ini nak pusing hantar surat ke agensi kerajaan... berkaitan program JKKK. Habis mas 1/2 hari pusing-pusing pejabat. Balik makan tengahari.. lepas solat zohor di masjid, baru nak mula kerja ongumah minta ambil kat sekolah.. ada call pula minta datang ke sekolah. Di sekolah pengetua minta cuba try test PA system baru diterima, penyelia asrama minta ke PPD uruskan dokumen lawatan ke Penang Ahad ni...sampai pukul 5 ptg. Balik solat..rehat...tengok keputusan PRK Galas & Batu Sapi melepasi maghrib. Anak pulak call dia balik mlm ni..lepas isyak ambil kat stesen komuter. Lepas tu lepak depan tv..masuk tidur 10.30 mlm.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, November 3, 2010

Nov 3


Rabu - Hari ni ADUN KKB buat program makan2 kat sekolah... boleh pulak parti politik masuk ke sekolah..pembangkang pulak tu kat selangor ni. Double standard terus menjadi amalan. Selesai majlis pukul 9.30 pagi ... masa makan2 tu sempat juga ditanya soalan tadi.. jawabnya mudah.. arahan PM dan pekeliling tu untuk dulu2.. skrang dah boleh. Tak sedar lagi sapa pembangkang di negeri Selangor ni. Lepas tu kejar sana kejar sini nak siapkan kerja...last2 terlupa hari ini kena hantar RPH. Loceng balik dah berbunyi baru nak mula buat...tapi tak kisah la sebab untuk 3 hari je. Ongumah nak balik lambat.. so balik dulu dalam 2.30 ptg.. lepas zohor angkat kain, sidai kain..basuh kain sampai masuk Asar. Dari masjid ke sekolah ambik ongumah ..petang tak ada mood nak ke kebun..menghadap NB sekejap je pun sebab dah masuk maghrib.. Isyak di masjid..balik lepak tengok tv .. sambil lelap mata..masuk bilik 11 mlm.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, November 2, 2010

2 Nov

Selasa - petang ni ada app dgn doktor pakar.. pagi ni kat sekolah lagi buat kerja mcm biasa. Masuk kelas pun macam biasa.. kelaur kelas je luar biasa sikit..sbb belum waktunya dah ada guru lain nak masuk - relif kot. Lepas tu ada jemputan makan2..awal pagi tadi dah pekena 4 keping roti bakar..pukul 9 makan pulak roti jala & nasi dagang kat pantry pejabat..pukul 11.00 tgh sedap lelapkan mata, ada yang jemput makan lagi kat makmal sains... rojak ada, nasi dangang ada, bihun ada, kek ada, agar2 ada, muffin ada,roti jala pun ada. Makan bihun sikit & rojak buah sikit...kek sikit..muffin 3 biji (kecik je). Menjelang pukul 12.30 ongumah minta bawa bebudak cedera main roket (bukan bunga api sambut deepavali) buatan sendiri ..praktis nak masuk pertandingan kot. Pukul 12.45 baru dapat bergerak ke Hosp Sg Buloh.. singgah solat kat Toll.. pukul 2.10 baru berada dalam kawasan hospital. Daftar, tunggu ..3.lebih baru doktor panggil. Spray hidung dan tekak bagi kembang sebab nak masukkan kamera. Dapat la tengok peti suara sendiri dan nampaknya peti suara ni tak mau kerja dengan betul... ada ketikanya dibagi lapisan pelindungnya bergerak..bukan nak bagi suara sedap tapi terus ditutup..tu yang suara putus2..sekejap ada sekejap tak ada. Tak ada ubat cuma disuruh hadiri sesi terapi.. belajar nak bercakap dengan betul. Hidup dah 55 tahun..nak kena belajar bercakap semula. App 29 Disember... next app dgn doktor bulan februari lepas cuti raya cina. Selesai urusan pukul 4...pukul 5 dah sampai ke kkb. Balik lepas asar lepak2 tengok tv..sampai nak masuk maghrib..ke masjid malam ni ada kelas tajwid..lepas isyak pun balik dah pukul 10..tengok tv gak sampai 11 mlm..masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, November 1, 2010

Nov 1

Isnin - hari pertama bulan baru...perhimpunan pagi ni ada majlis ad hoc.. restu ilmu besar-besaran..melibatkan smua pelajar rendah ke atas. Tak kisah la ..asal bahagia. Sepanjang hari kat dalam bilik selesaikan kerja surat menyurat sambil melayan permintaan itu ini..termasuk makan itu ini. Balik pukul 3 juga..lepas zohor tunggu asar ke mesajid..balik ke kebun 1 jam..6.30 masuk..siap untuk maghrin-isyak di masjid. Lepas Isyak ke rumah Ustaz yang dah lama menjauhi masjid atas alsan kesuntukan masa..tapi selepas perbincangan setuju untuk hadir jadi imam (tetap ikut masa kerja).. tengok la apa jadinya esok esok ni. Balik dah dekat 10 mlm..sikit lagi cetak envelope..esok dah boleh mula hantar surat2 jemputan. Masuk tidur 11.04 minit.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, October 31, 2010

Okt 31

Ahad - tak ada rancangan untuk hari ini..asalnya nak ke Seremban..anak x-sm3kbian kahwin tapi sampai lani tak dapat alamatnya...lagipun penat masih terasa...kerja pun banyak lagi nak settel sebelum due date. Jadni menghadap NB dari 8.00 pagi sampai 12.00 tgh.. berhenti sekejap sbb kena pergi pasar. Selesai juga urusan surat menyurat untuk program JKKK tinggal nak diposkan je. Dari Zohor bawa ke Asar..Bawa sampai ke petang.. nak baring pun tak sempat...keinginannya pun tak sangat.. cuma dapat lelapkan sekejap sebelum maghrib. Lepas Isyak ada kenduri..balik dah dekat 10 mlm. Siapkan sikit je lagi surat..masuk tidur 11 mlm.



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, October 30, 2010

30 okt

Sabtu - lepas Subuh tadi ada kuliah...lepas kuliah ada makan.. makan mihun goreng dan kuih ..rasa mcm tepung talam salut kelapa ..nampak mcm apam batik...sedap je sbb manis..pekena dengan teh. Balik basuh baju..sidai baju. Ongumah dah ke sekolah ada program anjuran dia untuk pengerusi & Setiausaha persatuan/kelab ... ala bab menguruskan persatuan biar lancar sikit perjalanan tahun depan. Pukul 9 nanti ada jemputan khatam quran di taman sebelah tapi hujan pula turun dengan lebatnya. Kereta tak ada.. payung pun tak ada... tgh tunggu hujan reda kalau awal boleh gagah pergi tapi kalau dah lambat sangat gi makan kenduri je le tengah hari nanti. Pukul 12.30 gi kenduri sorang2 je.. balik ke masjid untuk zohor. Lepas tu tengah buat kerja menaip minit, ongumah balik dari sekolah.. nak juga pergi ke reunion di Kelab Golf Templer .. main bowling. Sampai sana 3 lebih... makan2, sembang2...main2...sampai 7 mlm. Lepas maghrib bergerak balik ..singgah TESCO...singgah makan kat Btg Kali..sampai rumah 10.45 mlm. Ngantuk semcm je..baring dulu...pukul 1.lebih baru solat Isyak.. sambung tidur sampai pagi.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, October 29, 2010

Okt 29

Jumaat - Hari ni nak ke Dewan Serbaguna pula.. ada taklimat MicroCredit Kerajaan Negeri Selangor. 8.30 nanti nak keluar..kena habiskan kerja dulu RPH takut tak sempat balik nanti. Siap juga sebelum keluar 8.45 pagi. Sampai sana minum dulu sambil sembang2 dengan ADO PLB. Taklimat mula 9.30 dan selesai 10.30. Lepas ni ada rombongan ketua kampung ke Shah Alam..ana tak terlibat jadi balik ke sekolah la. Selesaikan sikit lagi kerja2 sebelum time balik. Lepas jumaat ambik ongumah kat sekolah..sampai rumah tidur sampai 5.00ptg. Sementara tunggu maghrib, settle surat menyurat JKKK .. kat masjid ada kuliah Maghrib...Lepas isyak sembang2 sambil minum sementara tunggu hujan reda. Dah pulul 10..reda tak reda redah juga la..lepak tengok tv sbelum masuk tidur 12 mlm.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, October 28, 2010

Okt 28

Khamis - Hari ni masa habis di Perpustakaan Syed Mahsyor... Kempen Membaca ..terlibat dalam persembahan perngkisahan. Apa nak dikisahkan belum tau lagi...audiennya sapa pun tak tau. Dapat surat hari Selasa..minta fakskan surat rasmi ke sekolah pun tak ada. Redah je Sampai di sana 9 lebih... bila ditanya kepada urusetia pun tak ada yang boleh bagi kata putus kecuali yang sorang.. itupun masih serah2 pandai sendiri. Habis masa dekat 2 jam duduk2 sambil minum pagi bersama wakil -wakil mukim lain - btg kali & ulu yam. Jumpa pula dengan X SM3KBian tahun 1959maka dapat maklumat sikit tentang pelajar batch pertama smk tahun itu. Kemudian dapat pula cerita versi lain pasal buaya putih ampang pecah... boleh jadi modal untuk disampaikan nanti. Akhirnya pukul 11 baru nak mula sesi bercerita ni dengan audien murid sekolah yang ambil bhagian dalam acara-acara yang diadakan pagi ni dan DO yang akan merasmikan penutup program. Lepas lunch ..dah pukul 1..balik rumah dulu.. kado hajat,,solat zohor..ke sekolah semula ambik ongumah. Hari awal sikit sebab nak ke Hospital sungai Buloh nak jumpa pakar ENT. Pukul 3 keluar dari rumah, sampai tol Sg Buloh dah masuk asar.. solat dulu sebab masa balik nanti pasti tak sempat. Sambil tunggu doc pakar minum2 dulu sambil sembang2 dgn Nazli -xsm3kbian 1986- yang telah buat temujanji luar waktu ni. Lepas 5 oetang doktor datang..cerita pasal Transfer Factor sebelum masuk kepada tujuan asal petemuan. App diset pada 2 Nov petang untuk scan - suspect tirod dtg balik. Selesai cerita ceriti,dekat 6 ptg baru bergerak balik KKB..sampai 7.45. Sempat maghrib dan terus ke masjid untuk Isyak dan mesyuarat JK. Balik 10.45..masuk tidur 11 mlm...malam jumaat la pulak!!!

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Wednesday, October 27, 2010

Okt 27

Rabu - Hari ini ada satu relif kat Ting 6 = bangunan baru .tapi pukul 10.30 nanti. Dari awal pagi kat dalam bilik je. Hari ni selesai urusan penyediaan kertas soalan akhir tahun..dibantu pelajar untuk staplekan.. dah diserahkan kepada JK Peperiksan. Perancangan Strategik Asrama pun dah selesai.. menunggu lagi untuk diselesaikan beberapa kerja melibatkan JKKK & Masjid. Khamis nak mesyuarat.. ada borang2 nak disediakan... nak buat fail rujukan tak bawa.. Sambil tu layan FB sebab pertukaran tarikh jamuan akhir asrama tunda 14hb. Mata mengantuk lagi...ada yang kurang dalam badan ni.. susu kambing dah minum.. pil vitamin dah ambil...tidur tak cukup kot.Semalam pukul 12..bangun 5.15pagi. Gamaknya le kan. Time masuk relif..cari kelas tak jumpa, jumpa mihun sup kat bilik guru blok ting 6 tu..pekena 1 mangkuk. Gi kelas dah ada gurunya. Balik ke bilik sementara nak masuk kelas sendiri. Habis sekolah ingat nak balik awal... pukul 4 baru dapat keluar. Zohor kat surau sekolah..sampai rumah dah masuk asar. Nak menghadap NB pun tak larat..baring jap pukul 6.. bangun dah siap ke masjid sampai Isyak. Bincang sikit pasal mesy esok dengan SU & Bendahari. Balik dah pukul 10 mlm. Masuk tidur 11 lebih juga.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Tuesday, October 26, 2010

Okt 26

Selasa - Hari ni belum ada aktiviti spesifik. Nak sedia untuk mesy JKKK malam ni sambil santai2. Belum pun habis cakap teringat pula petang ni ada taklimat program solat hajat, restu ilmu & graduasi. Tak jadi la nak baring2. Baru masuk kelas 1 waktu, ada permintaan untuk ambil gambar pegawai Yayasan Selangor dtg jumpa pelajar. Seblum tu pekena mee bandung, teman pengetua layan pegawai YS (2-2 pompuan). Selesai kerja tu dah dekat 11 pagi. Selesai juga 2-3 task yang disetkan hari ni sebelum loceng balik.. tapi tu la kena masuk blik mesyuarat la pulak. Ingat bleh habis awal.. lari solat zohor pun dah 3.30 ptg..masa tu le mesy pun tamat. Singgah bank sbelum sampai rumah.. lepas asar maghrib..lepas maghrib Isyak..lepas Isyak pi pulak mesyuarat JKKK untuk program 21 Nov. Singgah minum jap..balik dah 11.30..masuk tidur 12 mlm.

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Monday, October 25, 2010

25 Okt

Isnin - kena bangun mcm biasa 5.00 pagi.. cukup tidur ke tak cukup tidur ke bangun tetap bangun. Kalau tak ada kerja mendatang boleh juga lelapkan mata skejap. Relif dah dapat awal pagi..tapi jam 12.30 nanti. Gangguna letrik jumaat petang masih belum settle.. tapi pelik pula line yang sama hidup cuma line almari server je tak hidup2. Buat shortcut je..ok pulak..semua mcm biasa...cumanya nak kena daftar semula kehadiran guru dalam sistem. Habis dekat 1 jam buat kerja tu. Dalam pada tu ada yang datang minta itu ini - pelan sekolah la, PC untuk bangunan baru le..tapi kerja tadi pun dah nak selesai ..tak le ganggu sangat. Ni baru lepas makan2... nak mula lelapkan mata. Pun tak dapat nak juga..ada saja kerja nak dibuat. Sampai ke waktu balik.. ingat boleh balik awal..pukul 3 juga sampai ke rumah. Lepas zohor kena juga baring..cover yang tak cukup tidur..sampai 6 ptg. Lepas maghrib-isyak tak boleh nak buat apa..nb ongumah pakai..check nb anak yang tak dapat akses IE.Masuk tidur dah 11 lebih.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Sunday, October 24, 2010

24 Okt - dari Aqua Inn Perlis

Ahad - Dah pukul 11... ada di bengkal kereta lagi...kali ni confirm alternator rosak. Tadi lepas Subuh jalan2 keliling sungai... makan pagi kat gerai..pekena nasi kandaq Perlis... tak ada le hebat sangat..cuma nasinya nasi minyak. Lepas siap2 ambil gambar nak mula bertolak ke Padang Besar..van tak boleh nak start lagi. Lepa tolak eniin ok tapi sistem semua kong. Cari bengkel tu yang dikesan alnator risak. Tengah tunggu spare part dan kerja2 menggnati ..kos RM990- Kia Preggio (van sewa la bukan van sendiri)..semalam dah melayang RM250 ganti bateri. Ni tengah tunggu 3 jam untuk dibaiki...sempat la nak update blog ni. Elok pukul 4 semuanya selesai dipasang. Bertolak juga ke Padang Besar tak nak ada yang terkilan datang jauh2, cancel kerja malam - gagah juga pi jejak kaki kat situ walaupun tak lama. Hari ni tak ramai pun orang kat situ... tuju terus ke gerai yang yang dibeli, pukul 6 dah bergerak nak balik..singgah masjid solat..6.30 baru betul-betul menghala pulang. Singgah makan & solat di RnR Semanggol..tu pukul 8.30 mlm ..dekat pukul 10 baru bertolak semula terus sampai KKB pukul 1.30 pagi. Tok tek tok tek pukul 2 baru masuk tidur.



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Saturday, October 23, 2010

23 Okt

Sabtu - pukul 6.30 pagi dah keluar dari rumah... ahli rombongan yang lain dah sedia menunggu untuk bergerak ke Perlis. Teringat pula BB tak bawa... minta hantar balik sekejap .,cari2 tak ingat letak kat mana. Dalam kereta check beg rupa2nya dah awal lagi dimasukkan. Dalam perjalanan singgah di Tapah untuk minum pagi. Sambung perjalanan sampai RnR Gurun lega2 urat.. sempat kutip buah mahogani (tunjuk langit).Sabtu - pukul 6.30 pagi dah keluar dari rumah... ahli rombongan yang lain dah sedia menunggu untuk bergerak ke Perlis. Teringat pula BB tak bawa... minta hantar balik sekejap .,cari2 tak ingat letak kat mana. Dalam kereta check beg rupa2nya dah awal lagi dimasukkan. Dalam perjalanan singgah di Tapah untuk minum pagi. Sambung perjalanan sampai RnR Gurun lega2 urat.. sempat kutip buah mahogani (tunjuk langit).Van buat hal sikit..tak mau nak start... tunggu sampai sejuk baru boleh sambung perjalanan. Terus ke canglung sblum sampai ke Kangar.. check in kat chalet pukul 1.30 ..rest kejap keluar makan tengahari sebelum ke Museum Kayang. Sambil tu ikut driver ke bengel check van..ruap2nya kena tukar bateri. Selesai dah dekat 6.30 petang.. terus ke Kuala Perlis untuk makan malam. Sampai ke chalet pukul 9.. santai2 sebelum masuk tidur.


http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Friday, October 22, 2010

Okt 22

Jumaat - Setakat lani tak ada apa perancangan untuk hari ni... cuma nak fikir camne nak settle pasal kereta. Tok tek tok tek dah masa nak balik.. buku rekod siap pada masanya. Pukul 3 sebelum ambik ongumah gi settle bayaran 1K...harap charade boleh berjalan smeula minggu depan. Balik dari sekolah..siap sikit2 dulu nak gi perlis esok.. mghrib di masjid..ada pulak kuliah..curi keluar gi ziarah mualaf kat kpg kelapa..beri sumbangan JKKK.. balik ke masjid.Lepas Isyak packing sikit lagi sambil tengok tv..tak tahan masuk tidur 10.30 mlm.



http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam

Thursday, October 21, 2010

Okt 21

Khamis - Lepas sekolah hari ini ada lagi siri taklimat.. nak kena siapkan 2-3 kerja hari ini juga..Boston Consultant Group (BCG) minta data, ongumah minta lengkapkan silde presentation.. clip blum download. Tengah buat kerja dapat relif pulak tak timenya agak awal juga la... sesuai untuk gi makan sekali, Jadi kerja jalan spt biasa.. kemas masih dlm proses. Lepas sekolah ada taklimat.. selesai 4.30 ptg. Pergi singgah tengok kereta charade kat bengkel... kira punya kira nak kena ganti head (enjin) nak kena keluar duit lagi RM900. Kena balik fikir dulu mana nak pusing duit. Bil2 blum bayar.... bank2 blum bayar....gaji blum masuk. Balik hari ni pun kejar asar-maghrib. Badan rasa letih semula.. sebab duduk dalam taklimat tu kot. Lepas Isyak baring2 tengok tv.. jk nak gi lawatan dtg rumah lagi..nak settle pasal ke Perlis Sabtu ni. Daripada 40 orang perancangan awal..jadi 25...akhirnya tinggal 10.. pergi tetap pergi sebab penginapan dah booking, van dah berbayar. Sambil baca Selangorkini...tengok tv...masuk tidur 11 mlm

http://www.pmalam.ads4blog.net/ atau http://www.ads4buckspmalam.blogspot.com/ atau nak masyuukkkk hari-hari... klik kat http://tunaisegera.com/?r=pmalam